Olimpik hareketin amacı dünya barışına ve daha iyi bir dünyanın yaratılmasına katkıda bulunmak üzere gençliği hiçbir ayırım gözetmeden ve birbirini anlamaya dostluk dayanışma ve FAİR-PLAY anlayışına gerektiren olimpiyat ruhu içinde spor ile eğitmektir. iç içe geçmiş 5 halka ile simgelenen olimpik hareketin etkinliği evrensel ve kalıcıdır.

2 Şubat 2010 Salı

Bu gidiş gidiş değil..


Yazık! Düşüncesizlik bizi köreltiyor..

Bu güzelim vatanın ömrünü çürütüp, yoksulluğa ve yok oluşa sürüklüyor. Üzerinde yaşadığımız cennet vatan; çevre düzenlemesiyle, insan ilişkileriyle, barındırdığı sayısız ırk ve milletten, dilden, dinden çeşit çeşit insanıyla, öz kimliği ve yaşam standartlarıyla, hayata bakış açısıyla, demokratik gelişim ve büyüme sürecinde bu kadar çevre kirliliğini haketmiyor. Bizim topraklarımız; İnsan olma ve doğa bilinci, sağlık kültürü, spor eğitimi, öğrenim ve öğretim standartları, sosyal ilişkileri, kişisel farkındalık ve dünya kültürü gibi daha bir çok konuda tüm dünyaya örnek olması gereken bir cennet.

Doğa, bizim geleceğimizi şekillendiren, onun için ne ekersen bize fazlasıyla geri veren, ona karşı attığımız bir adıma, yüzlerce adımla karşılık veren bir mucize. Duyarlılık ve bilinçli tüketim sayesinde elde edilecek huzurun yerini hiçbirşey tutamaz!

Bu yüzden! yaşadığımız bu cenneti korumak, sevmek, bağrımıza basmak ve insanlığın ortak paydası olan Dünya Barışı 'nda düzenli ve istikrarli bir ekosistemin parçası olduğumuzu unutmamak en büyük görevimiz..

Dünya üzerinde değişim ve gelişim bereketini kusursuzca yaşayabilmenin tadını ancak ve ancak; duyarlı ve bilinçli bireyler olarak çıkartabiliriz.

Bizler insanız ve gelişime programlıyız..

Mr.Macera (Arda Aşaner)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder